NOTÍCIES PREMSA LOCAL

LA FURA –
Es presenta la plataforma Obrim el Molí per aturar el pla del carrer Comerç a Vilafranca


EL CARGOL –
Veïns del barri del Molí d’en Rovira creen una plataforma per aturar la modificació del pla del carrer Comerç de Vilafranca


RTVVilafranca –
Veïns del Molí d’en Rovira creen una plataforma per aturar la modificació del carrer Comerç


RTVV –
Obrim el Molí d’en Rovira demana una reflexió en profunditat dels canvis urbanístics al barri


EL CARGOL –
Presenten més de 400 al·legacions al Pla del carrer Comerç


RTVVilafranca –
La Plataforma Obrim el Molí d’En Rovira aconsegueix 400 signatures per aturar el pla de Comerç


LA FURA –
El govern de Vilafranca tanca files amb el projecte del carrer del Comerç


EL CARGOL –
Una trentena de veïns es concentren davant de l’Ajuntament de Vilafranca per demanar aturar el pla del carrer Comerç


RTVVilafranca –
Obrim el Molí manté l’esperança que s’aturi la modificació del Pla del carrer del Comerç


LA FURA –
S’aprova el pla de transformació del barri del Molí d’en Rovira a VilafrancaRTVVilafranca – L’aprovació de la modificació del POUM en l’àmbit del carrer del Comerç centra el debat del Ple

Copia de les noticies :


LA FURA –
Es presenta la plataforma Obrim el Molí per aturar el pla del carrer Comerç a Vilafranca

Dissabte al migdia es va presentar públicament, a la plaça Vilanova, la plataforma ciutadana Obrim el Molí, que neix arran del projecte de l’Ajuntament de modificar el planejament urbanístic del barri amb la idea de conservar la façana arquitectònica vinculada al món del vi del carrer del Comerç, però que suposa una requalificació de bona part del barri, per convertir-lo en un barri residencial.
L’objectiu de la plataforma és aturar la modificació projectada al carrer Comerç. El veïnat denuncia que darrere el nom del projecte, que fa pensar en la conservació de les naus i façanes característiques del carrer Comerç, s’amaga una operació immobiliària de gran calat que es preveu desenvolupar sobre 85.000 m2 de superfície, que ve a ser com la meitat de l’antic barri del Molí d’en Rovira, i que afectarà tot el barri en diferents aspectes.
Recorden que el projecte contempla la construcció de 908 habitatges, fet que comportarà un creixement en 3.000 persones residents, més del doble dels veïns i veïnes que hi viuen ara. A més, lamenten que la construcció d’aquests habitatges s’ha aprovat sense que Vilafranca compti amb un Pla Local d’Habitatge que hagi estudiat i orienti sobre les necessitats locals ni les afectacions de mobilitat en aquest aspecte.
Quant a la “zona verda” que anomena l’Ajuntament, expliquen que es concentrarà en una única plaça, de 4.000 m2, sota la qual s’hi farà un aparcament de pagament. “La plaça afectarà de ple el traçat del carrer de Sarriera i interferirà encara més negativament en la mobilitat del barri, separat del centre per la via de tren i ara per la llosa que la cobreix”, diuen. D’altra banda, també asseguren la modificació no preveu que hi hagi aparcament suficient i gratuït prop de les estacions de bus i de tren.
La mobilitat, la connexió amb el centre de Vilafranca i altres barris, tant a peu com en vehicle, els espais d’aparcament gratuït, l’estat general del carrer i les voreres, el trànsit de camions per l’activitat industrial del barri, la gran quantitat de cablejat aeri i la manca d’equipaments municipals i de serveis són aspectes deficitaris que el Molí d’en Rovira fa dècades que arrossega, com les vibracions que provoca el pas del TGV amb afectacions en alguns llars, i que el veïnat ha posat reiteradament en coneixement dels diferents consistoris.
Quant a l’enquesta passada per l’Ajuntament, creuen que s’ha fet amb poca transparència ja que tan sols es va deixar nou dies des que es va fer la bustiada i la data en què es va aprovar el pla, a més a més que no informaven de l’abast del pla i obviaven la dimensió dels interessos privats en la construcció d’habitatges, locals comercials i l’aparcament de pagament.
Finalment, el veïnat ha constituït la Plataforma per aturar un projecte que es vol fer amb presses amb visió electoralista, tot recordant que el PDeCAT (abans CiU) hi estava en contra quan eren a l’oposició. Per tot això, s’han organitzat per presentar al·legacions al projecte amb la intenció d’aturar-lo i refer-lo de nou amb transparència i participació ciutadana real, amb la idea final que esdevingui “un barri per tots els veïns i veïnes, els d’ara i els que hi viuran en el futur”.
.
EL CARGOL –
Veïns del barri del Molí d’en Rovira creen una plataforma per aturar la modificació del pla del carrer Comerç de Vilafranca

Alguns veïns del barri del Molí d’en Rovira de Vilafranca han creat una plataforma per aturar la modificació del carrer Comerç. Denuncien que “darrere el nom del projecte s’amaga una operació immobiliària de gran calat” que es preveu desenvolupar sobre 85.000 metres quadrats de superfície, pràcticament la meitat de l’antic Molí d’en Rovira, i que “afectarà la totalitat del barri en diferents aspectes”.
El projecte contempla la construcció de 908 habitatges, “cosa que representarà un creixement en nombre de veïns d’unes 3000 persones, més del doble dels veïns que hi viuen ara”. Segons els membres de la plataforma “la construcció d’aquests habitatges s’ha aprovat en el pla inicial “sense que Vilafranca compti amb un Pla Local d’Habitatge que hagi estudiat i orienti sobre les necessitats locals ni les afectacions de mobilitat en aquest aspecte”. També preveu que l’anomenada “zona verda” es concentri en una sola plaça, de 4.000 metres quadrats, sota la qual s’hi farà un aparcament de pagament. La plaça “afectarà de ple el traçat del carrer de Sarriera i interferirà encara més negativament en la mobilitat del barri, separat del centre per la via de tren i ara per la llosa que la cobreix”, segons asseguren.
D’altra banda, la modificació “no compta amb un aparcament suficient i gratuït prop de les estacions de bus i de tren per les persones de Vilafranca i de la comarca que utilitzen el transport públic”.
La mobilitat, la connexió amb el centre de Vilafranca i altres barris, tant a peu com en vehicle, els espais d’aparcament gratuït, l’estat general del carrer i les voreres, el trànsit de camions per l’activitat industrial del barri, la gran quantitat de cablejat aeri, la manca d’equipaments municipals i de serveis són aspectes deficitaris que el Molí d’en Rovira fa dècades que arrossega. També les vibracions que provoca el pas de l’AVE que afecten les llars d’alguns veïns i que encara no han rebut cap solució”.
El passat novembre, l’Ajuntament va enviar unes enquestes als veïns sobre com voldrien que fos el barri. La recollida va acabar el dia 14 de novembre, i només 9 dies després, l’equip de govern de l’Ajuntament va aprovar el projecte. Segons la plataforma “les enquestes no informaven de l’abast del pla i obviaven la dimensió dels interessos privats en la construcció d’habitatges (es permetrà construir un 1,58% sobre cada metre quadrat) locals comercials i l’aparcament de pagament”.
Els veïns que han constituït la plataforma consideren que la manera d’actuar del consistori “es deu a la proximitat de les eleccions municipals per deixar encarrilat el Pla del carrer Comerç de manera parcial i només al servei d’uns interessos determinats, ja que el mateix equip de govern, quan estava a l’oposició, es va manifestar en contra d’un projecte inicial”. Per això s’han organitzat per presentar al·legacions al projecte “amb la intenció d’aturar-lo i obrir-ne un altre de transparent i participatiu de veritat que observi les necessitats, els dèficits i el potencial del barri en un pla integral”


RTVVilafranca –
Veïns del Molí d’en Rovira creen una plataforma per aturar la modificació del carrer Comerç


En un comunicat denuncien que “darrere el nom del projecte, que fa pensar en la conservació de les naus i façanes característiques del Carrer Comerç, s’amaga una operació immobiliària de gran calat”.
En el comunicat exposen que el projecte contempla la construcció de 908 habitatges, cosa que representarà un creixement en nombre de veïns d’unes 3.000 persones, més del doble dels veïns i veïnes que hi viuen ara. La construcció d’aquests habitatges s’ha aprovat en el pla inicial sense que Vilafranca compti amb un Pla Local d’Habitatge que hagi estudiat i orienti sobre les necessitats locals ni les afectacions de mobilitat en aquest aspecte. També preveu que l’anomenada “zona verda” es concentri en una sola plaça, de 4.000 metres quadrats, sota la qual s’hi farà un aparcament de pagament. La plaça afectarà de ple el traçat del carrer de Sarriera i interferirà encara més negativament en la mobilitat del barri, separat del centre per la via de tren i ara per la llosa que la cobreix. D’altra banda, diuen que la modificació no compta amb un aparcament suficient i gratuït prop de les estacions de bus i de tren per les persones de Vilafranca i de la comarca que utilitzen el transport públic.
La mobilitat, la connexió amb el centre de Vilafranca i altres barris, tant a peu com en vehicle, els espais d’aparcament gratuït, l’estat general del carrer i les voreres, el trànsit de camions per l’activitat industrial del barri, la gran quantitat de cablejat aeri, la manca d’equipaments municipals i de serveis són aspectes deficitaris que afirmen que el Molí d’en Rovira fa dècades que arrossega. També ho són les vibracions que provoca el pas de l’AVE que afecten les llars d’alguns veïns i que encara no han rebut cap solució.
Els veïns i veïnes informen que tots aquests problemes, i d’altres, s’han posat reiteradament en coneixement dels diferents consistoris, però persisteixen.
El novembre del 2018, l’Ajuntament va enviar unes enquestes als veïns sobre com voldrien que fos el barri. La recollida va acabar el 14 de novembre, només 9 dies després, l’equip de govern de l’Ajuntament va aprovar el projecte. Les enquestes, segons ells, no informaven de l’abast del pla i obviaven la dimensió dels interessos privats en la construcció d’habitatges locals comercials i l’aparcament de pagament.
Els veïns i veïnes que han constituït la Plataforma consideren que la manera d’actuar del consistori es deu a la proximitat de les eleccions municipals per deixar encarrilat el Pla del Carrer Comerç de manera parcial i només al servei d’uns interessos determinats, ja que el mateix equip de govern quan estava a l’oposició estava en contra d’un projecte inicial, modificat positivament en relació a l’actuació de la façana del carrer
Comerç que s’hi planificava, però que aspectes socials, mediambientals i d’habitatge, com ara la rehabilitació i la millora de l’accessibilitat amb ascensors per la gent gran o itineraris cívics i la millora en la connexió entre el centre i els camins a través d’illes obertes, no es tenen en compte en l’actual.
La “Plataforma Obrim el Molí d’en Rovira” vol un barri per tots els veïns i veïnes, els d’ara i els que hi viuran en el futur. Un barri integrat i obert a Vilafranca, sense barreres ni problemàtiques que afectin la qualitat de vida de les persones que hi visquin i hi treballin. Per això, s’han organitzat per presentar al·legacions al projecte amb la intenció d’aturar-lo i obrir-ne un altre de transparent i participatiu de veritat que observi les necessitats, els dèficits i el potencial del barri en un pla integral.

RTVV –
Obrim el Molí d’en Rovira demana una reflexió en profunditat dels canvis urbanístics al barri


La Plataforma de veïns i veïnes Obrim el Molí d’en Rovira, que es va presentar públicament dissabte passat, promou una recollida de signatures per presentar junt amb les al.legacions al projecte.
El projecte de modificació urbanística ha estat a exposició pública dos mesos, una exposició que finalitza la setmana vinent. L’objectiu de la Plataforma és aturar-lo perquè consideren que no s’ha plantejat amb prou informació i perquè entenen que no afectarà només al barri sinó al conjunt de Vilafranca.
També reclamen un pla d’habitatge previ a la planificació dels 908 habitatges nous que pot suposar el projecte que proposa el govern municipal. I una altra de les qüestions que consideren que cal replantejar és la mobilitat i com pot afectar concentrar tota la zona verda en un sol parc de 4.000m2 amb un aparcament soterrat.
d’altra banda també insisteixen que un dels problemes endèmics del barri és la connexió amb la resta de la vila i que s’ha de fer una reflexió al voltant d’aquest fet.
La plataforma de veïns considera que no hi ha hagut prou informació i que el tríptic informatiu que va publicar l’ajuntament no era suficient.
Han obert la recollida de signatures a tots els veïns de Vilafranca, perquè consideren que la reforma urbanística tindrà conseqüències a tota la ciutat. També anuncien que desprès de la presentació d’al·legacions continuaran actius per plantejar les millores urbanístiques que necessita el barri.

EL CARGOL –
Presenten més de 400 al·legacions al Pla del carrer Comerç


Dilluns va acabar el termini de presentació d’al·legacions al pla del carrer Comerç, que el Govern vilafranquí va tirar endavant a finals de l’any passat.
Diversos grups polítics i associacions han volgut manifestar les seves opinions respecte el pla.
La plataforma veïnal Obrim el Molí ha presentat més de 400 al·legacions
Aquesta plataforma, creada fa unes setmanes en rebuig d’aquest projecte, ha presentat més de 400 al·legacions al Pla, segons ha comunicat a través d’una nota de premsa. Entre altres coses critiquen l’”opacitat” del projecte perquè consideren que “el nom del pla “Pla del carrer Comerç fa pensar només en la conservació de la façana característica del carrer” però pensen que en realitat s’amaga “una operació immobiliària promoguda pels interessos privats dels propietaris de les grans naus”.  D’altra banda, denuncien la desinformació que han rebut per part del Govern perquè els han amagat l’abast del pla, expliquen que no sabien que es construirien fins a 900 pisos i que alguns edificis serien de set plantes.
La plataforma, a més, ha tingut en compte l’opinió de les empreses del carrer Comerç, moltes de les quals també es qüestionen el projecte perquè les “aïlla de l’entorn i les invisibilitza al mercat”.
D’altra banda, la plataforma ha “lamentat” les declaracions de l’alcalde que va assegurar que “només escoltarà a l’associació de veïns i prescindirà del que pugui dir la plataforma”.
La plataforma ha anunciat que demanarà una reunió amb l’alcalde properament per reivindicar la participació dels veïns en tot allò que afecti el barri.
ERC de Vilafranca considera que “per interessos electorals, el govern del PDECAT-PSC va pactar amb el PP” per “aprovar a correcuita el Pla”
Per la seva banda, ERC de Vilafranca ha presentat 18 al·legacions i ha demanat la retirada del projecte. ERC considera que “per interessos electorals, el govern del PDECAT-PSC va pactar amb el PP, sense debat, ni diàleg, ni consens, aprovar a correcuita la modificació del planejament general per a introduir canvis en el pla de millora del carrer del Comerç”.
ERC creu que la transformació que necessita el barri cal que vagi lligada amb “la nova centralitat que representa l’estació de trens” i que ha de donar valor afegit a la singularitat del barri. D’altra banda han criticat la construcció de 900 pisos perquè “congestionaria el barri, que passaria a tenir 3.000 persones, quan ara no arriben a les 2000”. També critica la manca de connexió dels vials del barri amb la resta de la vila i que la urbanització del carrer la pagui l’Ajuntament, entre altres coses.
La CUP demana un debat ciutadà sobre el tema després de les eleccions municipals
La CUP de Vilafranca també ha demanat la retirada del Pla i ha centrat les seves al·legacions en els “interessos privats” que hi ha darrere el projecte perquè “als grans propietaris se’ls hi ha augmentat fins a un 20% el límit de sostre edificable”. Critiquen que l’Ajuntament no faciliti l’habitatge a la ciutadania sinó que “contribueixi a l’especulació immobiliària”. De fet, la CUP recolza les al·legacions de la Plataforma veïnal i la recolza en què no s’ha informat correctament de la dimensió del pla.
17 al·legacions de VeC
Vilafranca en Comú ha anunciat que ha fet 18 al·legacions al projecte però no serà fins divendres que les donarà a conèixer, a les 19h a l’Associació de Veïns i Veïnes del Molí d’en Rovira.
RTVVilafranca –
La Plataforma Obrim el Molí d’En Rovira aconsegueix 400 signatures per aturar el pla de Comerç


Estan decebuts amb les declaracions fetes per l’alcalde en les que s’assegura, segons diuen, que no es tindran en compte les al·legacions que demanin aturar el projecte.
En pocs dies, la plataforma Obrim el Molí d’En Rovira, formada per diferents veïns i veïnes del barri, ha aconseguit 400 signatures amb l’objectiu d’aturar el projecte de l’equip de govern sobre el c/ Comerç i que està portant tanta polèmica.
Des de la plataforma han volgut mostrar la seva decepció sobre les declaracions de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull. Segons diuen, Regull va afirmar que no tindria en compte les al·legacions que demanin aturar el projecte. Tal com explica un dels membres de la plataforma, Josep Oller, lamenten aquest «menysteniment».
En relació a les al·legacions, sobre aspectes puntuals, presentades per l’Associació de Veïns i Veïnes del Molí d’en Rovira, des de la plataforma han volgut especificar que aquestes al·legacions han estat presentades per la junta. En aquest sentit, creuen que no es recull ni la veu del soci de l’associació ni del veïnat en general.
Les principals preocupacions dels veïns i veïnes al voltant del pla del carrer Comerç són, sobretot, la manca d’informació prèvia, la mobilitat i el fet que es pugui tractar d’un cas d’especulació econòmica.
La idea ara és seguir fent accions per reivindicar el dret de participació, volen que s’escolti el veïnat del barri i de Vilafranca i per això han previst demanar una entrevista amb l’alcalde per exposar personalment els motius de la plataforma i les preocupacions dels veïns i veïnes.
LA FURA –
El govern de Vilafranca tanca files amb el projecte del carrer del Comerç


S’han presentat centenars d’al·legacions al pla urbanístic del carrer Comerç; s’ha creat una plataforma veïnal; els tres principals partits de l’oposició s’hi han posicionat en contra, i l’Ajuntament no fa ni un bri d’autocrítica al pla, que tirarà endavant després d’haver resolt les al·legacions. Segons l’alcalde Pere Regull, el moment de plantejar-lo era òptim perquè calia fer-ho en moments d’estabilitat política, com l’actual, en què hi ha majoria absoluta sociovergent, i si està tenint aquesta resposta és perquè “s’està venent als veïns que estem fent una modificació urbanística de 900 pisos que d’aquí a tres anys haurem d’omplir, i això és fals”. Perquè no és una promoció urbanística, sinó una planificació urbanística que pot trigar deu, quinze o vint anys a desenvolupar-se.
Les al·legacions 
Un cop tancat el període d’al·legacions (se n’han presentat 447), el batlle les ha minimitzat. Ha dit que només s’han presentat 27 escrits diferents: 18 de propietaris “que demanen menys càrregues urbanístiques i més edificabilitat”, i nou entre els quals hi ha llogaters, l’AVV; els grups polítics de la CUP, ERC i VeC; i 421 al·legacions vinculades la Plataforma Obrim el Molí, entre les quals 156 més de residents al Molí d’en Rovira però de fora de l’àmbit urbà afectat (principalment de la zona de la plaça Vilanova/Dr. Fleming/Melió, que és on hi ha la majoria d’habitatges del barri) i més de 200 de la resta de Vilafranca i comarca.


EL CARGOL –
Una trentena de veïns es concentren davant de l’Ajuntament de Vilafranca per demanar aturar el pla del carrer Comerç


La plataforma “Obrim el Molí” ha convocat aquesta tarda a les 18h una concentració davant de l’Ajuntament de Vilafranca per reclamar que s’aturi el projecte del carrer Comerç i que es tingui en compte la opinió del veïns a l’hora de formular el projecte.  Josep Oller, representant de l’entitat veïnal ha manifestat que “aquest pla s’ha fet amb una precipitació excessiva, i amb manca de participació prèvia”.
Respecte a la trobada que va organitzat l’Ajuntament amb els veïns més afectats pel pla dilluns al vespre a l’Enològica, que va durar unes dues hores, els veïns la valoren molt positivament, tot i que no es van poder parlar de tots els temes, i alguns no es van poder tractar a fons, es reafirmen en la seva voluntat d’”aconseguir la participació plena dels veïns en qualsevol pla que afecti el barri”. 
Segons la plataforma “s’ha evidenciat que es poden millorar aspectes, i sobretot s’ha demostrat l’interès dels veïns en participar dels projectes que afecten el barri, i a ser informats i consultats d’una manera més transparent i democràtica”. 
La plataforma Obrim el Moli ha expressat la voluntat i necessitat de continuar amb reunions de treball com aquesta per “participar de veritat en un pla de futur per a tot el barri i amb aquest objectiu ha reclamet de nou que s’aturi l’aprovació del projecte. 
RTVVilafranca –
Obrim el Molí manté l’esperança que s’aturi la modificació del Pla del carrer del Comerç


La Plataforma Obrim el Molí es va concentrar aquest dimarts a la plaça de la Vila pocs minuts abans del Ple i va ser present al saló de sessions mentre es feia el debat del carrer del Comerç.
Una vintena de veïns van mostrar el seu rebuig amb pancartes.
Abans d’entrar a l’ajuntament la portaveu de la Plataforma, Eva Valle, explicava que assistien al Ple amb ganes que es veiés la seva oposició al projecte. La queixa principal és el que consideren una greu manca d’informació i participació ciutadana.
Els membres de la Plataforma estaven convençuts que la modificació urbanística seria aprovada pel govern municipal però mantenen l’esperança que tard o d’hora es pugui aturar el projecte.
Al final, com era de preveure, la modificació es va aprovar de manera provisional. L’aprovació definitiva és responsabilitat de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.
LA FURA –
S’aprova el pla de transformació del barri del Molí d’en Rovira a Vilafranca


PDeCAT-PSC-PP van aprovar provisionalment en el ple de l’Ajuntament de Vilafranca d’ahir dimarts, amb l’oposició de CUP-ERC-VeC, la modificació del pla general al sector central del barri del Molí d’en Rovira. Ara, la seva aprovació definitiva queda a mans de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. El dia abans, l’alcalde Pere Regull havia fet una darrera reunió –la segona en una setmana– amb la plataforma Obrim el Molí d’en Rovira per intentar apropar posicions, sense èxit: la plataforma reclamava de totes totes aturar el pla i revisar-lo amb la participació de tot el veïnat que hi estigués interessat, i l’Ajuntament estava decidit a aprovar-lo de totes totes i va intentar convèncer el veïnat de les seves bondats.
En el debat del plenari, els posicionaments de l’oposició coincidien amb els de la plataforma: el pla s’hauria fet només tenint en compte els interessos econòmics dels grans propietaris i beneficiaris de la promoció immobiliària; a vigílies d’eleccions per evitar que el resultat electoral en pogués comprometre el desenvolupament; sense informació suficient al veïnat; i amb una enquesta-bustiada en què s’amagava la intenció d’aixecar 900 habitatges nous al barri.
Durant el debat, el regidor de Territori Josep M. Martí (PDeCAT) va dir que l’oposició havia “tergiversat abastament” la informació del pla, per exemple dient que una gran rotonda trossejaria la plaça Vilanova. Al seu parer, l’Ajuntament havia “trobat el just equilibri entre beneficis i càrregues”; per contra, CUP, ERC i VeC creuen que s’afavoreix els propietaris en treure del pla la reforma del carrer Comerç (que pagarà íntegrament l’Ajuntament) i el PP considera el contrari perquè tem que no els sigui prou viable tirar naus a terra i aixecar-hi blocs de pisos, amb la qual cosa el pla quedaria en paper mullat. Per a Josep Ramon (PP), amb conservar les naus catalogades del carrer Comerç n’hi hauria prou, mentre que ERC les preservaria totes i el govern ha optat pel camí intermedi.
Martí creu que ara és un bon moment per desencallar un pla que fa quinze anys que està bloquejat, fet impedeix fins i tot aixecar un pis nou o ampliar activitats econòmiques al sector. Francisco Romero (PSC) va al·legar, a més, que els propietaris tenen uns drets per fer 900 habitatges des de 2003; va assegurar que la majoria de veïns i veïnes volen el pla; i va blasmar contra l’oposició que no vol que es faci mai res enlloc.
Toni Peñafiel (VeC) es pregunta com és que no ha donat cap senyal d’alarma el fet que fos el projecte al qual més al·legacions s’han presentat en almenys cinc anys. Mònica Hill (ERC) va dir que “l’operació urbanística més important dels propers vint anys” s’ha fet amb un procés de participació que “ha estat una presa de pèl”. I Marcel Martínez (CUP) va admetre que al barri li cal una intervenció, però no “un pla expansionista” que converteix carrers en zones verdes i que augmenta l’edificabilitat un 20%.


TVVilafranca – L’aprovació de la modificació del POUM en l’àmbit del carrer del Comerç centra el debat del Ple


Com era de preveure el punt amb major debat del Ple ordinari d’aquest mes de febrer a l’Ajuntament de Vilafranca ha estat el de l’aprovació del projecte.
El saló de sessions estava ple de gent, amb presència també de membres de la Plataforma Obrim el Molí, que van seguir el debat mostrant pancartes.
També, com era previsible, no hi va haver sorpreses en relació als suports i les postures contràries.
El regidor d’urbanisme, Josep M Martí, va explicar que la tramitació ha seguit totes les passes legals. Que es va oferir dos mesos d’exposició pública, en els quals s’han presentat 27 al.legacions, de les quals 19 s’han estimat total o parcialment. En aquest sentit va dir que han estat especialment sensibles amb els veïns de dins de l’àmbit.
Martí també recordava que es van fer diverses sessions informatives amb el veïnat, amb els regidors i amb l’Associació de Veïns, i també una reunió amb els veïns de la Plataforma. El regidor recordava que fa 15 anys que el barri es troba amb suspensió de llicències, és a dir que a diferència de la resta de Vilafranca, cap veí de la zona pot fer obres, si no és de forma provisional. Això ha comportat una degradació amb l’augment de locals en desús. Va cloure assegurant que és un projecte equilibrat.
2019-02-20-s
PLE 2
El regidor del PP, Josep Ramon, va anunciar el seu vot favorable, tot i no coincidir amb tots els aspectes del projecte, sobretot perquè considera que cal desencallar aquesta situació de greuge pels veïns de la zona. Una situació que considera haurien d’haver resolt abans dels del govern.
Per part VeC, Toni Peñafiel va recordar el conjunt de propostes plantejades pel seu grup en l’actual mandat per resoldre problemes al barri. També va ser dur en considerar que el que proposa el govern és un projecte per assegurar els drets dels grans propietaris i va assenyalar seriosos dubtes a nivell legal.
Per part d’ERC la portaveu, Mònica Hill, va criticar un projecte que en la seva opinió s’ha fet a corre-cuita i que es vol aprovar de forma exprés.
Va criticar sobretot la manca d’informació i de participació ciutadana.
I en nom de la CUP, Marcel Martínez, criticava un projecte «més pensat en satisfer a les elits econòmiques de la comarca que als veïns». També la manca de participació ciutadana i el fet que s’incrementi l’edificabilitat per sobre del que marcava el POUM el 2003.
Per tot plegat va fer públic el compromís de la CUP que en cas d’arribar al govern el proper mes de maig faran marxa enrere al projecte.
En canvi el tinent d’alcalde, Francisco Romero, posava en valor la feina que s’ha fet a nivell tècnic i la necessitat d’aconseguir que tots els barris de Vilafranca tinguin els mateixos drets. També el fet que la planificació oferirà espais per a nous equipaments per al barri.
Per cloure l’alcalde, Pere Regull, va explicar que s’havia reunit també amb representants de la Plataforma, i va ressaltar la voluntat de diàleg amb l’associació de veïns, especialment per les preocupacions sobre la mobilitat.
L’alcalde recordava que el pla s’ha distribuït en quatre àmbits i que cada vegada que es vulguin planificar caldrà novament que els projectes passin per l’Ajuntament amb exposició pública.
També va destacar que es vol preservar la idiosincràsia del barri, que per això es mantenen 12 naus catalogades de la façana del carrer del Comerç.
Finalment la modificació es va aprovar de forma provisional amb els vots a favor de PDeCAT, PSC i PP i els vots en contra de la CUP, ERC i VeC.La Generalitat suspèn la modificació del POUM del carrer del Comerç i obliga a replantejar-lo de dalt a baix

https://www.eixdiari.cat/opinio/doc/84402/la-generalitat-suspen-la-modificacio-del-poum-a-l%C3%A0mbit-del-carrer-del-comerc-aprovada-per-jxc-i-el-p.html

La plataforma Obrim el Molí diu que el projecte del carrer Comerç és un “calc” de l’anterior

S’aprova el text refós del pla urbanístic del carrer del Comerç

S’aprova el text refós del pla urbanístic del carrer del Comerç

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close